Μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας!

Απόρρητο - Cookies

Πολιτική απορρήτου και προστασία προσωπικών δεδομένων

Η πολιτική μας συμμορφώνεται με την αντίστοιχη νομοθεσία της Ελλάδος, όπως αυτή που απαιτείται από τον Κανονισμό της ΕΕ για την Γενική Προστασία των Δεδομένων (GDPR), General Data Protection Regulation (2016/679).

Η παρούσα ενότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των Όρων Χρήσεως. Η περιήγηση και η χρήση της ιστοσελίδας της Donedeals.gr απαιτεί την αποδοχή των Όρων Χρήσης καθώς και της Πολιτικής Απορρήτου όπως αναφέρεται παρακάτω.

Η Donedeals.gr μπορεί να τροποποιήσει την πολιτική απορρήτου χωρίς προειδοποίηση. Τυχόν αλλαγές τίθενται αμέσως σε ισχύ. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακαλείσθε να ανατρέχετε συχνά στην παρούσα ενότητα και να ενημερώνεστε για την τελευταία έκδοση της πολιτικής απορρήτου, πριν οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας μας.

1. Ποιες πληροφορίες συλλέγονται

Η Εταιρία μας συλλέγει πληροφορίες κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, κατά την εγγραφή και τη δημιουργία λογαριασμού, και κατά τη συμμετοχή σας στους διαγωνισμούς μας.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε ενδέχεται να περιλαμβάνουν είτε τα προσωπικά σας δεδομένα (Α) είτε ανώνυμα δεδομένα (Β).

Α. Προσωπικά δεδομένα

Στοιχεία λογαριασμού μέλους: Όταν δημιουργείτε ή αναμορφώνετε το προφίλ σας στην ιστοσελίδα μας, καλείστε να μας παρέχετε προσωπικές πληροφορίες όπως: το όνομα χρήστη και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, το φύλο και το τηλέφωνο επικοινωνία σας.

Στοιχεία παραγγελιών: Προκειμένου να μπορούμε να εκτελούμε τις παραγγελίες σας αλλά και να επικοινωνούμε μαζί σας, είναι απαραίτητο να μας παρέχετε τα εξής στοιχεία:

  • Το όνομα και επίθετο, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας, προκειμένου να μπορείτε να παραλάβετε στο χώρο σας την παραγγελία σας.
  • Τον αριθμό σταθερού ή κινητού τηλεφώνου και το e-mail σας, προκειμένου να μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την πορεία της παραγγελίας σας.
  • Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου είναι απαραίτητο να μας γνωστοποιήσετε επιπροσθέτως στοιχεία τιμολόγησης όπως: επωνυμία, επάγγελμα ή είδος επιχείρησης, έδρα, ΑΦΜ και ΔΟΥ.

Β. Ανώνυμα δεδομένα

Διευθύνσεις IP: Μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση IP σας προκειμένου να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που αποδίδεται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή οσάκις αποκτάτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP είναι τεχνικώς απαραίτητη για την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου (servers) να αναγνωρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Λοιπά δεδομένα περιήγησης: Κάθε φορά που συνδέεστε στον Ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, η Εταιρία μας ενδέχεται να συλλέγει ανώνυμα δεδομένα περιήγησης και πληροφορίες όπως η διεύθυνση URL καθώς και ο τύπος και η γλώσσα του προγράμματος περιήγησης. Τέτοια ανώνυμα δεδομένα μας επιτρέπουν να αναλύσουμε τις λεπτομέρειες των επισκέψεων σας στον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, δεδομένων επισκεψιμότητας, δεδομένων τοποθεσίας και λοιπών δεδομένων επικοινωνίας.

2. Για ποιους σκοπούς συλλέγονται τα δεδομένα σας;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να απαντούμε στα ερωτήματά σας, να εκτελούμε τις παραγγελίες σας και να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Οι πληροφορίες που μας παρέχετε, μας βοηθούν να αναπτύξουμε και να διαχειριστούμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας, την εξυπηρέτηση πελατών, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ καθώς και την παροχή υλικού (συμπεριλαμβανομένης και της διαφήμισης) προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Οι προσωπικές σας πληροφορίες μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση τυχόν τεχνικών προβλημάτων ή ζητημάτων αλλά και για τη λήψη μέτρων για την προστασία των πληροφοριών σας από απώλεια, ζημιά, κλοπή ή οποιαδήποτε άλλη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω e-mail ή push notifications για να σας ενημερώνουμε για τις νέες προσφορές μας και υπηρεσίες ή προωθητικές ενέργειες. Μπορούμε επίσης να επικοινωνούμε μαζί σας για να στέλνουμε στοχευμένα μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων και γενικά να παρέχουμε υλικό που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε προσφορές προώθησης (push notifications) και ενημερωτικά δελτία (newsletters) μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

3. Εμπιστευτικότητα

Η Ιστοσελίδα μας δεν πωλεί, εκμισθώνει ή διαθέτει με οποιοδήποτε τρόπο τα στοιχεία των χρηστών της σε τρίτους. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Μπορούμε ωστόσο να μοιραζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα:

 -Με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες και προμηθευτές  με τους οποίους προσφέρουμε από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να διευκολύνουμε την παροχή των υπηρεσιών τους σε εσάς.

-Με εξουσιοδοτημένους συνεργάτες όπως εταιρίες τεχνικής υποστήριξης της ιστοσελίδας μας, εταιρίες ταχυμεταφορών κ.λπ.

-Κατόπιν νομοθετικής διάταξης ή δικαστικής εντολής, καθώς επίσης κατόπιν νόμιμου αιτήματος από δημόσια ή ρυθμιστική αρχή ή οργανισμούς πρόληψης κατά της απάτης (π.χ. Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

-Σε κάθε περίπτωση που απειλούνται τα δικαιώματα ή η περιουσία της Εταιρίας μας.

-Σε επείγουσες περιστάσεις για  να καταπολεμήσουμε την απάτη ή την εγκληματική δραστηριότητα και να προστατεύσουμε την προσωπική ασφάλεια των χρηστών της Ιστοσελίδας μας.

-Σε κάθε περίπτωση που υπάρχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς.    

4. Προστασία των δεδομένων σας

Η Εταιρία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσει το απόρρητό σας κατά τις επισκέψεις σας στον Ιστότοπό μας. Η ασφάλεια του Δικτυακού Τόπου διασφαλίζεται μέσω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων ελέγχου  κατά τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά των δεδομένων σας.

Ασφάλεια Πληροφοριών: Χρησιμοποιούμε λογισμικό κρυπτογράφησης/ασφαλείας για να προστατεύσουμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών πληροφοριών από  απώλεια, αλλοίωση ή καταστροφή.

Ασφάλεια Πληρωμών: Η Εταιρία μας δεν διατηρεί ούτε αποθηκεύει κανένα στοιχείο πιστωτικών καρτών στα συστήματα της. Κατά την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας μεταφέρεστε στο ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον της EUROBANK το οποίο προστατεύεται από συστήματα online ασφαλείας (ψηφιακό πιστοποιητικό κρυπτογραφημένο με SSL 128-bit, έλεγχος του τριψήφιου κωδικού ασφαλείας της πιστωτικής κάρτας (CVV), επιπρόσθετα συστήματα ασφαλείας online συναλλαγών, όπως το Verified By Visa™ από την Visa® ή το SecureCode™ της MasterCard®), τα οποία εγγυώνται ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών. Επιπροσθέτως, για λόγους ασφαλείας των τραπεζικών σας συναλλαγών, δεν αποθηκεύονται στοιχεία καρτών για μελλοντική χρήση. Συνεπώς, κάθε φορά που επιθυμείτε να συμμετέχετε σε μια νέα προσφορά θα πρέπει να επανεισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας.

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει το σύστημα PayPal για τις πληρωμές σας, τότε η συναλλαγή σας υπόκειται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου της PayPal.

5. Δεσμοί (links) από και προς άλλες ιστοσελίδες

Η Ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους (links) προς ιστοσελίδες τρίτων, τις  οποίες δεν διαχειριζόμαστε ή ελέγχουμε, και δεν φέρουμε ευθύνη για το περιεχόμενό τους καθώς και για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα Links, σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε τους ξεχωριστούς όρους χρήσης, τις προϋποθέσεις και τις πολιτικές απορρήτου της κάθε επιμέρους ιστοσελίδας.

6. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Μέσα από την Ιστοσελίδα μας έχετε την επιλογή αλληλεπίδρασης με μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Εταιρία δεν ελέγχει τις υπηρεσίες αυτές ή τα προφίλ σας σε αυτά, και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας σε αυτά. Τα ζητήματα αυτά άπτονται του δικού σας ελέγχου καθώς και των εκάστοτε παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Πριν κάνετε χρήση οποιουδήποτε τέτοιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης που προτείνεται από την Ιστοσελίδα μας, παρακαλείσθε να ενημερώνεστε σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου τους.

7. Διαγωνισμοί

Στο πλαίσιο οργάνωσης Διαγωνισμών από την Εταιρία μας, εφόσον αποφασίσετε να συμμετέχετε σε αυτούς, οφείλετε να αποδέχεστε πλήρως και χωρίς καμία επιφύλαξη τους  παρόντες Όρους Χρήσης καθώς και την Πολιτική Απορρήτου, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, και να παρέχετε ανεπιφύλακτα τη συγκατάθεση και συναίνεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο και για τους σκοπούς των Διαγωνισμών της Εταιρίας μας. Σε περίπτωση που δεν αποδέχεστε τους παρόντες όρους, υποχρεούστε να μη συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς μας.

Για τη συμμετοχή στους Διαγωνισμούς της Εταιρίας μας συλλέγονται τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα: όνομα, e-mail, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας συμμετεχόντων. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται με σκοπό τη διεξαγωγή και την ανάγκη δημοσιότητας των Διαγωνισμών, σύμφωνα με τους εκάστοτε όρους αυτών.

Επίσης με τη συμμετοχή σας στους διαγωνισμούς μας δηλώνετε και αποδέχεστε ρητά και ανεπιφύλακτα ότι:

α) συναινείτε να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Donedeals.gr.

β) παρέχετε στην Εταιρία μας το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί σκόπιμη για τη διαφημιστική εκμετάλλευση της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών μας. Ενδεικτικώς αναφέρονται: η δημοσίευση των δώρων, της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο Διαδίκτυο.

γ) με τη συμμετοχή σας στους διαγωνισμούς της Εταιρίας μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τις ως άνω προωθητικές και διαφημιστικές ενέργειες και συναινείτε στην εκχώρηση των αναγκαίων πνευματικών δικαιωμάτων, ατελώς και ρητώς, και δηλώνετε ότι δεν προσβάλλεται ούτε βλάπτεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η προσωπικότητά σας, η υγεία ή/και η σωματική σας ακεραιότητα.

δ) παρέχετε τη συγκατάθεσή σας και συναινείτε στο να χρησιμοποιήσει η Εταιρία μας ή και τυχόν συνεργάτες μας (πάντοτε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες μας) τα προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση), και συναινείτε ανεπιφύλακτα στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας που αφορούν στα στοιχεία που συμπληρώνονται στην αίτηση συμμετοχής ή ανακοινώνονται συνεπεία αυτής, σύμφωνα με τους εκάστοτε όρους των διαγωνισμών μας (π.χ. επαλήθευση στοιχείων νικητών, μελλοντική ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με διαφημιστικές ή προωθητικές ενέργειες των προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρίας μας, καθώς και άλλων συναφών σκοπών).

Τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα που θα συλλεχθούν, δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους και θα διατηρηθούν με κάθε προσήκον μέτρο ασφάλειας και εμπιστευτικότητας. Η επεξεργασία των δεδομένων θα λάβει χώρα τηρουμένων των εγγυήσεων του νόμου 2472/1997 για την «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» (όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει). Τα ως άνω προσωπικά δεδομένα των διαγωνιζόμενων τηρούνται σε αρχείο της Εταιρίας μας και οι Διαγωνιζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα που τηρούνται για τους ως άνω σκοπούς, καθώς και να ζητήσουν την διόρθωση ή την διαγραφή τους ή να υποβάλουν οποιαδήποτε αντίρρηση σε σχέση με την εν λόγω επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων (βλ. παρακάτω άρθρο 9 της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου).

Επομένως, εάν ο οποιοσδήποτε Συμμετέχων επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση, να επικαιροποιήσει, να διαγράψει ή να διορθώσει τα δηλωθέντα προσωπικά δεδομένα, ή εάν επιθυμεί να ανακαλέσει τη συναίνεση ή συγκατάθεσή του, να προβάλει οποιαδήποτε αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων για νόμιμους λόγους, ή να ενημερωθεί για τους εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

8. Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται δεν αποθηκεύονται πέρα ​​από την περίοδο που είναι απολύτως απαραίτητη για τη διαχείριση της εμπορικής σχέσης και τη χρήση των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου. Σε κάθε περίπτωση δεν αποθηκεύονται για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει ο εκάστοτε νόμος περί προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

9. Ποια είναι τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τον «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα] έχετε τα εξής δικαιώματα:

Δικαίωμα Πρόσβασης και Ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει στη βάση δεδομένων της Ιστοσελίδας μας, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

Δικαίωμα Διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε, επικαιροποιήσουμε ή συμπληρώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

Δικαίωμα Περιορισμού και Εναντίωσης Επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

Δικαίωμα Διαγραφής: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας μας.

Πολιτική Cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μια τυποποιημένη τεχνολογία που ονομάζεται "cookies". Τα "cookies" είναι μικρά αρχεία δεδομένων που καταγράφουν πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση του υπολογιστή σας στον ιστότοπό μας, ώστε να χρησιμοποιηθούν κατά τις επόμενες επισκέψεις σας. Τα cookies συλλέγουν ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες περιήγησης των χρηστών του ιστοτόπου μας, την τοποθεσία Web και το πρόγραμμα περιήγησης.

Τα cookies μάς επιτρέπουν να δημιουργήσουμε στατιστικές σχετικά με την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας προκειμένου να προσαρμόσουμε την παρουσίαση της ιστοσελίδας μας στις προτιμήσεις προβολής του υπολογιστή σας. Τα cookies μάς επιτρέπουν επίσης να κάνουμε την εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο ευκολότερη και πιο εξατομικευμένη. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως ασφαλής για τον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν επιθυμείτε τη χρήση cookies μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας ώστε να αρνηθείτε όλα τα cookies ή για να ειδοποιείστε όποτε αποστέλλεται κάποιο cookie. Αν απενεργοποιήσετε την αποδοχή cookies, ορισμένες δυνατότητες που παρέχονται από την Ιστοσελίδα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες ή ορισμένες “σελίδες” να μην εμφανίζονται σωστά.